Penny’s Shadow met Ameland verkocht!

HARTWERT- De Nederlandse familiefilm Penny's Shadow van regisseur Steven de Jong is verkocht aan Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Canada. Dat hebben de producenten bekendgemaakt.

Rusland, Engeland, Turkije, Italië, Argentinië en enkele Scandinavische landen staan in de rij om de film aan te schaffen.

Penny's Shadow werd in 2010 opgenomen op Ameland. Op het jeugdfilmfestival Cinekid werd de film uitgeroepen tot beste Nederlandse jeugdfilm. De film over de 17-jarige Lisa die een bijzondere band heeft met paarden behaalde in korte tijd de gouden filmstatus voor meer dan honderdduizend bezoekers. Penny's Shadow was afgelopen zomer in de Nederlandse bioscopen te zien, draaide op Ameland en is inmiddels op DVD verkrijgbaar.

>>> tik Penny in bij ZOEKEN om meer over de filmopnames en de première op Ameland te lezen

>>> de première in Amsterdam, de Amelandpremière, de Gouden Film status en de Cinekidprijs staan allemaal in het jaarboek'Ameland in 2011'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *