RSS
Zoeken

Kruis staat weer op de kerk

Geplaatst op: 04 december 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM – Het dak van de kerktoren in Hollum is weer dicht en het kruis staat er weer bovenop. De kerk staat momenteel in de steigers voor een fikse onderhoudsbeurt. Een deel van het metselwerk wordt vernieuwd en het voeg- en ankerwerk wordt hersteld. De westelijke topgevel wordt opnieuw opgemetseld en de oostelijke topgevel gedeeltelijk. Daarnaast worden onder meer de vloeren, de galmopeningen, de wijzerplaten, het torenkruis en het gehele dak hersteld.

Vorige week is het kruis met de windvaan herplaatst. Te zien is dat het zadeldak nu twee luikjes heeft in plaats van een. De oostelijke wordt gebruikt voor het plaatsen van de vlaggenmast. Door de overheersende westenwinden gaf het westelijke luikje af en toe problemen: het rood-wit-blauw wilde nog wel eens in het kruis haken.

De werkzaamheden begonnen direct na de bouwvakvakantie. De toren staat sinds eind juli in de steigers. De aannemer, bouwbedrijf Dijkstra de Graaf BV uit Engwierum, verwacht de restauratie in december af te ronden. Als de werkzaamheden Hollum klaar zijn, is de toren in Ballum aan de beurt.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?