KRO Eilanders op televisie

AMSTERDAM – De KRO start op dinsdag 8 januari 2013 met een nieuw programma "KRO Eilanders". In dit tv-programma ontmoet presentatrice Sofie van den Enk passagiers aan boord van de boten die onderweg zijn naar de Waddeneilanden. Welke band hebben zij met het eiland? Wat zoeken ze er of wat hebben ze er al gevonden? Mensen vertellen openhartig over hun leven, werk, tegenslagen, liefde en geluk.

In elke aflevering van KRO Eilanders komen vijf bijzondere verhalen aan bod. De veerboot is een verwachtingsvolle plek waar de omgeving altijd verandert en waar het eilandgevoel begint. Elke boot is een tocht vol verhalen. Zo praat Sofie onder meer met een echtpaar dat ooit tijdens een ruzie hun trouwringen in de duinen gooide en nu terugkeren. Hoe is het huwelijk zonder ringen en waarom hopen ze niks te vinden? Verder het emotionele verhaal van een jonge weduwe die zich, een paar weken na het overlijden van haar man, op het strand van Vlieland hoopt terug te vinden. Vindt ze op het eiland de weg terug naar zichzelf? En een ontmoeting met een baggeraar die na zes weken werken in Dubai weer terugvaart naar zijn Terschelling. "Het mooie van varen is dat je weer terug komt." Maar bij wie?

Presentatrice Sofie van den Enk: "Het heeft me verrast hoeveel verschillende mensen er aan boord zitten en op wie je ook afstapt, iedereen heeft een bijzonder verhaal. De eilanden hebben ook nog eens een magische aantrekkingskracht op iedereen die er komt, mensen worden verliefd op hun favoriete eiland."

KRO Eilanders is een programma waar het buitengevoel vanaf spat. Zon, zee en wind op de boot zorgen voor bijzondere ontmoetingen. Het programma wordt geproduceerd door televisieproductiemaatschappij I Care producties.

KRO Eilanders is een serie van 10 afleveringen en is vanaf dinsdag 8 januari 2013 om 19:30 uur op Nederland 1 te zien.

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *