Krappe overwinning Geel Wit op Nicator

BUREN – Geel Wit heeft het bekeravontuur afgesloten met een overwinning op Nicator: 1-0. Er stond niet veel meer op het spel; Geel Wit kon niet meer eerste worden en Nicator moest met acht doelpunten verschil winnen om VC Trynwâlden in de eindstand voorbij te gaan.

De eerste helft ging gelijk op. De eerste mogelijkheid was voor Danny Metz, zijn schot ging naast. Meteen daarna dook Bente Bonthuis op voor de keeper, maar hij slaagde er niet in de doelwachter te passeren. Dat lukte ook aan de andere kant niet, waar keeper Reinier Smit met een goede redding de nul hield. Een kopbal van Noah Josephia belandde in het zijnet.

Toch ging Geel Wit met een voorsprong de rust in. Drie minuten voor het rustsignaal werd Chistian Smid in het strafschopgebied onderuit gehaald. Pieter Kiewiet mikte vanaf elf meter zelfverzekerd raak: 1-0.

Ook de tweede helft was aantrekkelijk. Er ging het nodige fout, maar dat werd gecompenseerd met veel strijdlust. Nicator kreeg diverse kansen, maar met zeker drie voortreffelijke reddingen hield Reinier Smit zijn doel schoon.

Geel Wit kwam na de rust evenmin tot scoren omdat de voorwaartsen te slordig met hun kansen omgingen. Bente Bonthuis had zijn dag niet en een kans van Noah Josephia zeilde hoog over het doel.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Jorik Metz, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar; Jan Ytsma, Kevin Kiewiet (Djerry Spoelstra, 65), Christian Smid, Noah Josephia (Julian de Jong, 76); Bente Bonthuis, Danny Metz (Sander Graafsma, 53).