KPN-kraan komt eraan

HOLLUM – De KPN maakt opeens haast met de reparaties aan de mast op de vuurtoren. Bellen op Ameland is al maanden een crime en de laatste paar weken is het helemaal hommeles. Op het ene deel van het eiland, rond Hollum, hebben de bellers meer last dan op het andere. Het mag een wonder heten dat God wel doorkwam tijdens de voorstelling Vuurtorenvrouw van Baukje Fennema. Lees hier over die voorstelling bij Sier aan zee.

Vorige week hebben vele Amelanders geklaagd bij de KPN. Als er even bereik was werd er gebeld met 0800-0402. Ook de politie zette druk achter de telecom aanbieder, want de Amelander politiemacht had ook hinder van een falend bereik. Al die klachten lijken bereikt te hebben dat de KPN versneld aan de reparatie gaat beginnen. Tijdens het Rôggefestival komt bij KPN-klanten het volgende sms'je binnen. "Door een storing in de regio Hollum ondervindt u mogelijk hinder bij het gebruik van uw mobiele telefoon. Excuses hiervoor! Wij werken er hard aan om de storing voor 06-08-2019 18:00 uur op te lossen. Groet, KPN."

Vanmorgen kwam een tweede sms'je van de KPN: "Beste klant, Momenteel kun je verminderde mobiele dekking (2G/ 3G/ 4G) ervaren op Ameland (Hollum). Wij werken aan een oplossing en verwachten dinsdag 6 augustus de verstoring te verhelpen. M.v.g. Peter Kleefman KPN TD." 

De kraan, die nodig is om de storing te verhelpen, komt vandaag, maandag, met de 18:00 uur boot naar het eiland. 

Woensdag zal alles in kannen en kruiken zijn. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *