Koude Koningsdag op komst

WAGENINGEN – Volgens MeteoGroup gaat de laatste week van april erg koud en vrij guur verlopen. Het wordt dan ook een koude Koningsdag die waarschijnlijk met enkele winterse buien gepaard gaat.

Koningsspelen droog

Aanstaande vrijdag, op de dag van de Koningsspelen, is het volgens MeteoGroup nog droog. De ochtend begint met temperaturen tussen 5 en 8 graden, in de middag wordt het ongeveer 12 graden met daarbij een afwisseling van zon en wolkenvelden.

Winterse buien

Vanaf het weekend hebben we enige tijd met een noordelijke wind te maken waarmee lucht afkomstig van de Noordpool wordt aangevoerd. Dit levert zelfs enkele winterse buien met hagel en natte sneeuw op. Tussendoor zijn er opklaringen en koelt het in de nachten tot dichtbij het vriespunt af. Aan de grond zal het dan vaak licht vriezen, terwijl het in de middag hooguit 10 of 11 graden wordt. Normaal voor eind april zijn maximumtemperaturen van een graad of 15. Het heeft er overigens alle schijn van dat de eerste week van mei ook vrij koud en wisselvallig zal verlopen. 

⇒ lees hier over Koningsdag op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *