Koppeltje reeën op het wad

HOLWERD – De reeën van het vasteland rond Holwerd willen wat graag de oversteek naar het eiland maken, lijkt het wel. Alsof ze in de verte het land van melk en honing ontwaren. Vanmorgen zagen de veerbootreizigers en de bemanning een stel met de pootjes in het slik staan, wadlopende reeën. Het komt met enige regelmaat voor dat een ree zich op het wad waagt.

Op 12 april zagen bemanning en veerbootreizigers ook al een ree. Die stond toen bij Holwerd tot aan zijn buik in het water.

In de vorige eeuw zwom en liep een reebok over het wad vanaf Friese vasteland, waar veel reeën zijn, naar het eiland. Jagers van Ameland hebben er toen een paar reegeiten bijgehaald en sindsdien tieren de reeën op het eiland welig. Er lopen er nu meer dan tweehonderd.

lees hier meer over Reeën

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *