Fractievoorzitter ABA mocht geen wethouder worden

BALLUM – Algemeen Belang Ameland wil zijn verantwoordelijkheid nemen en meewerken aan een coalitie die brede steun heeft in de raad. Piet IJnsen van ABA schetst de ABA-kant van het mislukte informatieproces van Joop Lodewijks en Albert van Barneveld.

“Jullie zijn de redder in nood”. Dat zou Van Barneveld tegen IJnsen gezegd hebben. “Jullie kunnen een wethouder leveren maar jij kunt geen kandidaat zijn.” De weerstand voor IJnsen als wethouder hadden de informateurs in de gesprekken met de verschillende fracties geproefd. De blokkade zou vooral bij de VVD vandaan komen. ABA mocht als gedoogpartner optreden, maar van een wethouderschap voor IJnsen kon geen sprake zijn.

Algemeen Belang Ameland discussieerde over deze oplossing. Slotsom was dat de partijleden niet van plan zijn zich in te laten met het voorstel van de informateurs. ABA houdt vast aan de kandidaat die bovenaan staat en het eerst in aanmerking komt voor een functie in het college. “De leden van ABA hebben IJnsen aangewezen als eerste man,” laat fractiegenoot Jan Wijnberg geen twijfel over het standpunt van de partij bestaan.

IJnsen: “Merkwaardig dat de informateurs het nu hebben over ‘kijk in de spiegel’. Werp geen blokkades op!”

Hij eindigt met: "Stopt het werk nu? Want dan nemen we het graag over." 

En dat is precies wat ABA samen met A'82 gaat doen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *