Kooiheemweg blijft van gemeente

BALLUM – Metz uit Buren wil de Kooiheemweg graag kopen en onttrekken aan de openbaarheid. De weg loopt door zijn land. De meerderheid van de raad wil het pad echter niet kwijt.

Jeppe Groenewold (A’82) verwoordt het standpunt van zijn fractie. “Wij zijn er niet zo voor om het aan de openbaarheid te onttrekken.” A’82 vreest precedentwerking.
Anneke Touwen (CDA) wil de weg ook in gemeentelijk bezit houden. “De bedrijfsvoering van aanvrager ondervindt geen nadeel van de openbaarheid.” Paden als deze geven uitstraling en karakter aan het gebied, meent het Ballumer raadslid.
De PvdA en VVD willen het pad ook niet kwijt.

Alleen ABA ziet geen bezwaar in verkoop. Piet IJnsen: “Het pad kan wel aan de openbaarheid worden onttrokken. Het is geen doorlopend pad. Er wordt niets veranderd en het is voordeliger voor de gemeente omdat die dan het pad niet meer hoeft te onderhouden.” Voor precedentwerking is IJnsen niet zo bang. “Andere verzoeken moet je op hun merites beoordelen.”
Alle fracties, uitgezonderd ABA, stemmen voor het collegevoorstel. Het pad blijft in handen van de gemeente.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 31 mei

© Persbureau Ameland  2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *