Koningsdag 2014

HOLLUM – Koningsdag 2014 was een dag met de traditionele optocht, een fietstocht met spelletjes voor de kinderen en vrijmarkten in Buren en Hollum.

De gebeurtenissen werden gefilmd door de VPRO in het kader van De Hokjesman. De Hokjesman was zelf ook aanwezig in Hollum, compleet met vlinderstrik en parapluie.

Honderden mensen genoten van de optocht. Voor het eerst was er strenge controle op het gebruik van alcohol op de feestwagens.

De deelnemers hadden er bij de aanmelding van hun feestwagen al een flyer met regels over gekregen. Het inspireerde tot kolderieke knipogen naar nul procent. De wagenbouwers hadden zich daarnaast door de actualiteit laten inspireren en dàt leverde de alleraardigste taferelen op die de menigte tot lachen bracht.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *