Koningsdagconcert in Hollum

HOLLUM – Op 27 april geeft Bernhard Winsemius een Koningsdagconcert op het orgel van de Herenwegkerk in Hollum.

Bernard Winsemius (1945) studeerde orgel bij Anthon van der Horst en Albert de Klerk aan het Amsterdams Conservatorium, waar hij tevens koor- en orkestdirectie studeerde. Daarnaast studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Zijn studies werden bekroond met de Prix d'Excellence voor orgel (1970) en beiaard (1971).De Vereniging Vrienden van het Concertgebouworkest verleende hem in 1971 de Zilveren Vriendenkrans.

Extra bekendheid kreeg Winsemius doordat hij het orgel bespeelde in de Nieuwe kerk in Amsterdam bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima in 2002 en de inhuldiging van de nieuwe monarch op 30 april 2013. Bernard is vaste gast op Ameland. Samen met zijn vrouw Ruth komt hij regelmatig naar de vakantiewoning in de Oosterlaan in Hollum.

Winsemius wordt muzikaal vergezeld door Mieke Keizer, zijn achternicht. Zij zal hem die avond op haar dwarsfluit begeleiden. Het wordt dus een soort “familieconcert”.

Het orgelconcert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang.

Het Koningsconcert wordt georganiseerd door de Cultuurcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd Ameland, bestaande uit Giel van Leerzem, Jaap de Boer, Baukje van der Meer en Barbara Hofker.

>>> lees hier meer over Koningsdag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *