Koningin Wilhelminaschool op Nationaal Schoolontbijt

BALLUM – Vrijdag 11 november om 8.30 uur komen 13 leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool in Hollum tijdens het Nationaal Schoolontbijt een goed ontbijt nuttigen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ballum, tezamen met burgemeester Albert de Hoop. Tijdens het ontbijt kunnen de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

14e editie van het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt vindt ieder jaar in veel gemeenten in Nederland plaats. Bij deze 14e editie is Jantje Beton het goede doel. Met deze ontbijtjes, het lesmateriaal over ontbijten en de aandacht voor Jantje Beton laat het Nationaal Schoolontbijt zien dat eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen een goed begin van de dag is. Ontbijten is belangrijk om de volgende redenen: ontbijten geeft je energie, ontbijten levert voedingsstoffen, ontbijten helpt je stoelgang, ontbijten houdt je op gezond gewicht en ontbijten is lekker en gezellig.

Jantje Beton

Samen met kinderen zorgt Jantje Beton  voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu blijkt dat 80% van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om te zorgen voor voldoende uitdagende speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen en betrekt daar de kinderen zelf bij. De donatie aan Jantje Beton komt tot stand door de symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt. Jantje Beton gebruikt het geld voor kwetsbare kinderen voor wie buitenspelen niet vanzelfsprekend is. 

De leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool in Hollum hebben zelf geld ingezameld voor Jantje Beton. Het ingezamelde bedrag wordt vrijdag tijdens het ontbijt bekend gemaakt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *