Koningin Wilhelminaschool 110 jaar

HOLLUM – De christelijke basisschool Koningin Wilhelmina aan de Yme Duneweg in Hollum bestaat 110 jaar. De verjaardag was al op 29 september. Voor de feestelijkheden was dat niet zo’n goede datum; het viel middenin de Amelander herfstvakantie.
Meteen na de herfstvakantie, in de tweede week van oktober, werden de feestelijkheden opgepakt.
De school en het schoolplein hadden eerder dit jaar al een opknapbeurt gekregen en in de klassen zijn digitale schoolborden opgehangen. De feestelijke ingebruikname van school, schoolplein en schoolborden werd samen met het jubileum gevierd met een Open Huis en een Herfstmarkt en voor de kinderen was er een vossenjacht met na afloop een patatje en ijsje bij De Griffel. De school kreeg van de Dockumer Vlaggen centrale een prachtige vlag cadeau met het nieuwe logo. “Het logo is een vervolg op de vormen in de voorgevel van de school: onder-, midden- en bovenbouw. Deze gebruikten we al op onze rapporten. Nu wordt het gebruikt als briefhoofd, website, enveloppen en Weekbrief,” vertelt directeur Berend van de Meer. Hij noemt erbij dat de website nog in ontwikkeling is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *