Komend weekend 64.000 vrijwilligers actief bij NLdoet

Op meer dan 6900 plekken gaan mensen dit weekend ertoe doen voor een ander tijdens de 20e editie van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar deze grootste vrijwilligersactie van ons land, zodat iedereen kan ervaren hoe mooi het is om iets voor een ander te betekenen. Dit jaar valt NLdoet op 15 en 16 maart. Naar verwachting zullen 64.000 mensen actief zijn.

Voor elk wat wils 

De activiteiten zijn net als elk jaar heel divers. Er worden high tea’s georganiseerd voor eenzame ouderen, uitstapjes ondernomen met mensen met een beperking, dorpshuizen opgeknapt, buurttuinen lenteklaar gemaakt en taallessen gegeven aan nieuwkomers. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten. Één ding hebben ze gemeen: wát je ook doet, je doet het voor een ander. En voor jezelf, want je haalt er ook als vrijwilliger van alles uit! 

Impuls voor vrijwilligerswerk 

En dat maakt NLdoet zo bijzonder, vertelt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten: “NLdoet draait om klaarstaan voor een ander. Deelname is ook voor de vrijwilliger waardevol. Je leert nieuwe mensen kennen, komt op plekken waar je normaal niet komt, of doet nieuwe vaardigheden op. Deze twee dagen geven iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennis te maken met vrijwilligerswerk. Dat is belangrijk, omdat het aantal vrijwilligers de afgelopen jaren gedaald is. Met NLdoet geven wij een enorme impuls aan het vrijwilligerswerk in Nederland. Duizenden sociale initiatieven hebben als missie, dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat niemand er alleen voor hoeft te staan. En zij kunnen dat niet zonder vrijwilligers.” Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de NLdoet deelnemers actief blijft als vrijwilliger.

Cariben

Niet alleen in Nederland worden in het kader van NLdoet duizenden activiteiten georganiseerd. Ook op de zes eilanden in het Caribische deel van ons Koninkrijk wordt meegedaan. Onder de noemers ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET, SXM DOET, SABA DOET EN STATIA DOET gaan duizenden mensen ertoe doen voor anderen. 

Aanmelden

Wie zich nog niet heeft aangemeld voor een NLdoet-activiteit kan dat nog altijd doen, tot op het laatste moment. Via NLdoet.nl zijn alle activiteiten en contactgegevens van organisatoren te vinden.   

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 613

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *