“Kom op Karakter!”

HOLLUM – De laatste race van het seizoen werd vorig weekend door “Geen zee te Hoog!” in de grachten van Amsterdam geroeid. Het was alweer de 25e editie van de grachtenrace en het deelnemersveld bestond dan ook uit 145 sloepen.

Ondanks de stortregens was het een mooie race. Een aantal grachten dat de afgelopen jaren door werkzaamheden was afgesloten was nu weer opengesteld. Dit betekende dat stuurman Folkert Smit zijn uiterste best moest doen om de sloep en zijn roeisters ongeschonden onder de vele bruggen in o.a. de Leidsegracht, Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht door te loodsen.

Lars Brouwer moedigde Karakter tijdens de race aan gevolgd. Hij maakte foto’s en een paar filmpjes. Een ervan staat hieronder, de rest staat op de website van Geen Zee te Hoog, te vinden via de Links-pagina bij de K van Karakter.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *