KNRM lifeguards weer op Ameland

IJMUIDEN – De KNRM verzorgt deze zomer opnieuw de strandbewaking bij vier strandopgangen op Ameland. Bij Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn de bekende reddingposten geplaatst. Sinds zaterdag 15 juni zijn hier dagelijks lifeguards aanwezig tot 15 september. De werving van de lifeguards verliep succesvol. Veel strandwachten van vorig jaar zijn ook dit jaar weer actief.

Het eerste weekend was direct de vuurdoop voor de lifeguards op het strand van Nes. Met 5.000 deelnemers aan het beach-rugby-evenement hadden zij te maken met een paar eerste hulpgevallen, die doorverwezen moesten worden naar een arts.

De bewaakte strandgedeelten zijn duidelijk herkenbaar aan de vlaggen waartussen de lifeguards toezicht houden. Het strand buiten deze vakken is onbewaakt, maar wordt wel vanuit de reddingposten in de gaten gehouden. De betekenis van de waarschuwingsvlaggen wordt uitgelegd op borden bij de strandopgang.

De herkenbare aanwezigheid van lifeguards in geel-rode kleding en voertuigen moet zorgen voor goed contact met de strandbezoekers, zodat uitleg gegeven kan worden over de gevaarlijke plaatsen in zee. In 2012 verleenden de lifeguards op Ameland 400 keer eerste hulp en werden 15 zwemmers uit zee gehaald.

De KNRM verzorgt ook de strandbewaking op Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland. De periode waarin toezicht wordt gehouden varieert per eiland. Op verzoek van de gemeente worden alleen in de drukste vakantieweken lifeguards ingezet.

Bron: KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *