Kleinzoon Jetta in Nuon Solar Team

AECDARWIN – "Oma Ameland is trots op je." Dat waren de woorden van Jetta Klaassen – van den Brink voor haar kleinzoon Pier bij de introductie van de raceauto op zonne-energie. Pier van Zonneveld is teamleider van de Nuna6 die meedoet aan de World Solar Challenge in Australië. Pier is de zoon van Jikke Klaassen die nu Warenhuis van den Brink in Nes runt.  De World Solar Callenge is de race van auto’s op zonne-energie. Het Nuon Solar Team is kanshebber voor de titel. 

Eind september vertrok het team naar down under, de race start 16 oktober. Rob Kamphues ging mee.

World Solar Challenge

Op zondag 16 oktober start de elfde editie van de World Solar Challenge in Australië. Ruim 45 teams uit meer dan 20 landen racen dan over de Stuart Highway van Darwin naar Adelaide. Het Nuon Solar Team doet al sinds 2001 mee aan dit tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneracen. Sindsdien boekte het team vier overwinningen op rij en werd het – ondanks een zware crash – knap tweede in 2009. Nu gaat het team terug naar Australië. ‘De wereldbeker moet terug naar Delft’ is het motto van het team.

Nuon Solar Team

Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar samengesteld uit studenten van de TU Delft die anderhalf jaar hun studie onderbreken om het ontwerp en de bouw van een nieuwe zonnewagen te realiseren. De teamleden zijn afkomstig uit verschillende studierichtingen (Elektro-techniek, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Industrieel ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Technische Natuurkunde). Sinds 2001 is energiebedrijf Nuon de hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Met deelname aan de World Solar Challenge stimuleert Nuon jong talent én de interesse voor duurzaamheid.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *