Kleine Dokwerker op tournee

HOLLUM – De kleine dokwerker – het iepenhouten beeld van Gert Sennema – gaat op reis. Hij wordt maandag op de veerboot gezet. Transportbedrijf Ridder – De Vries sponsort het vervoer.
Het manneke gaat naar Grijpskerk voor een opknapbeurt. Dorpsbelang Hollum heeft het beeld – dat Sennema in de Kunstmaand van 2008 maakte – gekocht.
Het beeld dat uit de stam van een iep is gehouwen vertoont op verschillende plekken grote scheuren. Sennema gaat de scheuren dichtmaken met iepenhout en een houtbewerkingbedrijf uit Grijpskerk behandelt het totale beeld daarna met epoxyhars. Het beeld moet daarna zeker 15 jaar meekunnen, aldus IJsbrand Smit van Dorpsbelang Hollum. Over ongeveer zes weken is het beeld weer terug in Hollum, verwacht Smit.

De kleine dokwerker is in de harten gesloten van de Hollumers. Vooral de buurtbewoners rondom het plantsoentje – waar het beeld staat – koesteren en bewaken het object en geven de naakte jongeling af en toe een toepasselijk kleedje of hoedje.

>>> lees hier over de beeldhouwer en zijn beeld
13-11-2008

>>> lees hier 3-5-2010 Kleine dokwerker heeft vriendinnetje

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *