Geen Zydeco at Sea 2010

HOLLUM – Er komt dit jaar geen Zydeco at Sea festival, laat het bestuur van de stichting ZAC weten. Tot nu toe heeft Zydeco at Sea zeven festivals op haar naam staan. Stuk voor stuk waren het feesten, parels in de festivalagenda van Ameland.

Zydeco at Sea 2010 komt er niet. Daar zijn diverse redenen voor te noemen. Allereerst is daar de band die het hart van het festival was. Zydeco Beach Party besloot vorig jaar haar laatste optreden te doen op Zydeco at Sea 2009. Het werd een geweldig optreden, dat met enthousiasme en een traan werd begroet.

Ten tweede moet het bestuur enkele bestuursleden missen zonder dat daar op korte termijn vervangers voor zijn gevonden.

In de derde plaats kunnen we niet meer terecht in onze vertrouwde locatie op het badstrand bij Hollum.

Op de vierde plaats staan de financiën. Van de gemeente hebben we al gehoord dat we dit jaar niet op subsidie hoeven te rekenen. Dat legt een grote druk op de begroting, die toch al uit zijn voegen barst.

In alle gevallen moet er gezocht worden voor alternatieven. De nieuwe Amelander zydecoband – die in navolging van de Zydeco Beach Party de sterren van de hemel gaat spelen – heeft nog even tijd nodig om een stevige basis in het strandzand te veroveren. Voor de andere punten – locatie, organisatoren, geld – is niet 1-2-3 een alternatief voorhanden.

Al met al werd het voor het huidige bestuur langzamerhand duidelijk dat het voor dit jaar niet verantwoord is een Zydeco at Sea te organiseren.

Gelukkig is het festival in Raamsdonksveer er nog en zijn er diverse zydeco activiteiten in binnen- en buitenland te genieten.

Het bestuur meldt op de website van het festival: “Wij hebben al die jaren genoten van de sfeer, de muzikanten en het publiek en van het organiseren van het festival. Vanaf deze plek bedanken we alle enthousiaste festivalbezoekers, de subsidieverstrekkers, de sponsoren, de vrijwilligers en bands voor zeven fantastische festivals.”

>>> bekijk hier enkele foto's en een filmpje van Zydeco at Sea 2009

>>> lees hier 1-9-2009 Zydeco Beach Party uiteen© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *