Kleindochter van Ameland knokt met Sea Shephard

HOLLUM – Dinsdagavond 24 november om 21.00 is er op NPO Radio 1 een uur durende reportage in het programma Bureau Buitenland over de strijd tegen overbevissing en de jacht van milieuorganisatie Sea Shephard op een illegale vissersboot. The Thunder is berucht, de vistrawler wisselt vaker van vlag en naam dan een normaal mens van onderbroek, schrijft de VPRO-gids.

Eerste stuurvrouw aan boord van het Sea Shephard-schip Sam Simon is Wyanda Lublink.

Haar achternaam is bekend op Ameland en deze stuurvrouw heeft dan ook Amelands bloed in de aderen. Zij is de kleindochter van Cor Lublink en Jetske de Boer, die ondermeer op de Jan Jacobsweg in Hollum heben gewoond.

Zoon Wijbo Lublink is Wyanda’s vader en haar moeder is een Aldershof, zuster van meester Aldershof, die schoolmeester op Ameland was in je jaren 60.

In VPRO-gids van week 47, deze week, staat een uitgebreid artikel over de achtervolging door milieuorganisatie Sea Shephard van The Thunder.

Het verhaal heet ‘Jacht op zee.’

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *