Klein Vaarwater-dief opgepakt

AMELAND – Met de aanhouding van een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie een groot aantal inbraken opgelost. De 27-jarige was actief door heel Nederland en had ook op Ameland zeven  keer ingebroken.

Nadat de 27-jarige medio april bij een inbraak in Frederiksoord een kluis gestolen had, stal hij in Meppel een auto om de kluis te vervoeren. Met de gestolen auto en hierin de kluis, reed hij naar Limburg. In de bossen bij Weert wilde hij de kluis open slijpen. Militairen, die op deze locatie een oefening hielden, zagen de man met de kluis in de weer. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Man bijt HondUit het politieonderzoek bleek dat de man door heel Nederland veel inbraken had gepleegd, waaronder op Ameland. In de periode van november 2011 tot en met maart 2012 heeft hij ingebroken in caravans op Klein Vaarwater en in horecagelegenheden op het eiland. De verdachte verbleef niet op het eiland, maar keerde na een inbraak terug naar de vaste wal. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

>>> lees hier over de inbraak op Klein Vaarwater

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *