Klassiekerweekend Ameland 2015

NES – Komend weekend is het weer Klassiekerweekend op Ameland. Honderdenvijf klassiekers rollen vandaag de verboot op voor de oversteek naar het eiland. Vrijdagavond schrijven alle equipes in voor de rit op zaterdag en ontvangen ze hun rallybord en de route-omschrijving.

Zaterdagmorgen maken ze een rit over het eiland – met onderweg puzzelvragen en een korte behendigheidsproef.  In de middag parkeren de auto’s in het centrum van Nes, zodat iedereen zich kan vergapen aan de bolides. De organisatie krijgt daarvoor speciaal  toestemming van de gemeente – Nes is eigenlijk een autoluw dorp, maar voor dit evenement wordt er een uitzondering gemaakt.

De Hollumer Gromkes treden vanaf half drie op in het centrum.

De start van de rally is zaterdagmorgen op het parkeerterrein achter restaurant Paal 13 / Ameland State. De auto’s gaan dan om de 30 seconden van start, vanaf 08.30 uur. 

Het Klassiekerweekend is speciaal voor de trotse bezitters van een klassieke auto gebouwd tussen 1948 en 1977.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *