Rondje Ameland toch langs paardengraf

HOLLUM – De route van Rondje Ameland editie 2015 gaat toch langs het paardengraf. Vanwege de werkzaamheden aan de waddendijk was er even sprake van omleggen van de route, maar dat is bij nader inzien toch niet nodig.

Aannemerscombinatie Van den Herik Sliedrecht-Jansma Drachten begint half mei met de werkzaamheden op het Suudwest. Daar wordt een losvoorziening aangelegd en een depot voor alle materialen.

Dat levert voor het wandelevenement geen belemmeringen op.

De wandelaars starten op 6 juni op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum en gaan via het bos bij The Sunset het strand op. Het is voor het eerst dat het Hollumer bos in de route zit.

Onderweg zijn er zes controle- en rustposten en worden versnaperingen, eten en drinken uitgedeeld. De tocht gaat via de waddendijk naar het Oerd en via het Noordzeestrand terug naar Hollum.

De finish is op het Zwaneplein. Daar is muziek en een Blarenbal: groot feest op het Zwaneplein.

Wandelaars kunnen inschrijven op de website van Rondje Ameland.

 lees hier over de Strandpalen van Ameland

lees hier over Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *