Kinderpostzegels 2015

LEIDEN – De Kinderpostzegelactie is na 67 jaar nog steeds actueel. Dit jaar bevat de actie nieuwe elementen, waardoor scholen nog meer betrokken zijn bij de kwetsbare kinderen die worden geholpen. Nieuw is bijvoorbeeld dat de basisscholen zelf mogen kiezen waar de opbrengst van de leerlingen naartoe gaat. Daarnaast wordt een nieuw product aan het assortiment toegevoegd, de USB card, en kunnen er ‘kinderen gemist’ – briefjes door de brievenbus gedaan worden als mensen niet thuis zijn.

De onderwerpen waaruit de scholen kunnen kiezen zijn:

  • Stop kinderarbeid: Stichting Kinderpostzegels wil dat elk kind naar school gaat en niet werkt.
  • Ieder kind een gezin: Kinderpostzegels wil dat elk kind kan opgroeien in een gezin, waar ter wereld een kind ook woont.
  • Bij de les blijven: Kinderpostzegels wil dat elk kind in Nederland een goede kans krijgt zich te ontwikkelen.

Scholen zijn niet verplicht een keuze uit één van de onderwerpen te maken. Ze kunnen ook alle kwetsbare kinderen steunen via de Kinderpostzegelactie. Om de onderwerpen een gezicht te geven, kan per onderwerp een lessenserie in de klas gebruikt worden. Het gaat er uiteindelijk om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen een kans te bieden op een betere toekomst.

USB card 

Ook is er dit jaar een nieuw product aan het assortiment toegevoegd: de USB card. Het is een USB stick in de vorm van een pasje dat makkelijk in een portemonnee past. Het pasje is versierd met vrolijke Paul Frank afbeeldingen en heeft 8GB geheugen.

‘Kinderen gemist’-briefje

Veel mensen zijn overdag aan het werk, en vinden het jammer dat ze de schoolkinderen gemist hebben tijdens hun verkoopronde. Daarom krijgen de kinderen dit jaar de mogelijkheid om ‘kinderen gemist’-briefjes door de brievenbus te doen. Zo kan men alsnog een bestelling online doen.

Start Kinderpostzegelactie 2015 

De Kinderpostzegelactie nieuwe stijl start woensdag 23 september. Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 588.000 kinderen gesteund in Nederland en het buitenland. Met de nieuwe actie wil Stichting Kinderpostzegels nog meer kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen bieden voor een betere toekomst

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *