Kinderen zijn de baas bij Arriva Nederland

HEERENVEEN – In de verschillende regio’s van Arriva staat vandaag een ‘Baas van Morgen’ aan het roer. Zeven kinderen ervaren hoe het is om als directeur toekomstplannen te maken, leiding te geven en krijgen zo een uniek kijkje achter de schermen. Na het succes van voorgaande jaren geeft Arriva nu op verschillende plaatsen in het land een kind de kans om een waardevolle ervaring op te doen op de arbeidsmarkt. 

Anne Hettinga, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva Nederland, wordt vandaag bijgestaan door Jamie. Na de gezamenlijke noordelijke aftrap van de ‘Baas van Morgen’ in Leeuwarden wordt er tijdens een treinreis gebrainstormd over duurzaamheid. Heeft de nieuwe baas goede ideeën voor afvalscheiding in de trein? De dag wordt vervolgens verder voortgezet op het hoofdkantoor van Arriva Nederland in Heerenveen waar onder andere de verkeersleiding wordt bezocht.

Twee bazen in Leeuwarden

In de regio Noord zijn Selly en Doeah de Baas van Morgen. Regiodirecteur Milfred Hart neemt ze in Leeuwarden en omstreken mee op pad. Na een rit met de trein waarin een steward en machinist vertellen over hun vak, lunchen ze mee met de leden van het managementteam.

Naar de wethouder in ‘s Hertogenbosch

Baas van Morgen Santos wordt vandaag in een speciale bus naar het kantoor van Arriva gebracht. Zijn werkdag begint met een brainstorm over het leuker maken van het ov. Daarna gaat hij met regiodirecteur Jan Pieter Been op bezoek bij wethouder Ufuk Kâhya van gemeente ’s Hertogenbosch.

Sven is de baas in Heerlen

In Limburg staat regiodirecteur Patrice van Bergen zijn stoel af aan baas Sven. Naast het bijwonen van een managementvergadering gaat hij met een steward op pad. Zo kan hij in de trein en bus in het echt ‘veldonderzoek’ doen.

Naar de werkplaats in Leiden

Batuhan is vandaag de baas in de regio West en gaat in Leiden aan de slag als regiodirecteur. Hij loopt met Martijn van de Weijer mee om te zien hoe hij zijn taak als directeur uitvoert. In Leiden staat onder andere een bezoek aan de werkplaats op de planning waar Batuhan een rondleiding krijgt.

Openbaar Vervoer op het water in Dordrecht

Ook de directeur van Waterbus in Dordrecht, Eric Schipper, wordt vandaag bijgestaan door een nieuwe baas. Calvijn  maakt vandaag een vlog van zijn dag als baas bij de Waterbus.

Arriva doet vandaag via twitter (@Arriva_NL) verslag van de belevenissen van de kinderen in alle regio’s.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *