Kevin Kienstra kampioen Ameland Open Golf

De tweede en beslissende dag van het Ameland Open Golf was er één met een zinderende finale. De dag begon met vriendelijk weer, al stond er een fikse zuid zuid westen wind kracht 5. Al gauw werd duidelijk aan het zwerk dat het weer ging veranderen. Er kwamen buien en daarmee trok de wind aan tot kracht 6, geen weer waar een golfer erg vrolijk van wordt. Gelukkig zijn er altijd winnaars, dus blije gezichten.

In de stableford categorie was Mark Bleeker (Golfclub Beveren, Antwerpen) de uitblinker. Hij eindigde met een totaal van 72 stableford punten, waarmee hij de onbetwiste winnaar werd.

In de strokeplay categorie eindigden Jan Engels en Kevin Kienstra (beide Golfvereniging Ameland) met dezelfde score. Een ‘play off’ op hole 1 en hole 9 was het gevolg en dit werd een spannend spektakel.

Op de vierde ‘play off’ holes kwam Kevin in het voordeel en werd Kampioen Ameland Open 2024. Burgemeester Leo Pieter Stoel reikte Kevin de kampioensprijs uit en sprak daarbij lovende woorden over het toernooi en het door Kevin behaalde kampioenschap. 

Een volledige terugblik en een foto impressie is te bekijken op amelandopen.nl of op golfvereniging-ameland.nl

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 765

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *