Geel Wit verliest en blijft vierdeklasser

Het is Geel Wit niet gelukt om na een jaar terug te keren in de derde klasse. De finale van de nacompetitie tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen ging op het veld van Akkrum met 2-0 verloren.

Daardoor bleven de mannen uit Overijssel in de derde klasse en moet Geel Wit het weer proberen in de vierde klasse. Dat gaat gebeuren onder leiding van de nieuwe trainer Duco Mulder, de opvolger van Jan Stuiver die twee jaar Geel Wit onder zijn hoede had. Geel Wit begon goed, met een eerste beste kans voor Christian Smid, die zijn schot zag gekeerd door doelman Marcel Petter van Oranje Zwart. De Wannepeveners hanteerden naar hartenlust de lange bal en, geholpen door de wind, waren ze met deze spelwijze kansrijk. Met een schot op de paal waren ze dichtbij een treffer.

Bij Geel Wit deed het gemis van spelmaker Jordi Metz, die de dag ervoor in het huwelijksbootje was gestapt, zich merken. Geel Wit kon het Oranje Zwart niet moeilijk maken. De oranjehemden kwamen na 38 minuten zelfs op voorsprong toen de bal uit een corner van Stephan Besuijen werd binnen gewerkt door Denny van der Linde. Het enige wat Geel Wit daartegenover kon zetten was een mooi schot van Christian Smid en een dito save van de keeper.

In de tweede helft moest Geel Wit komen en deed dat ook. De Amelanders hadden het beste van het spel zonder tot goede kansen te komen. Meteen na de rust had Oranje Zwart de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar Met prima intercepties voorkwamen Johan Kolk en Reinier Smit erger.

Aan de ander kant ging een kopbal van Sander Graafsma naast en tikte de keeper een corner van Yannick Kiewied over de lat. Ook een inzet van Bente Bonthuis ging net over.

Oranje Zwart hanteerde de counter en met succes. Een kwartier voor tijd werd een ogenschijnlijk lichte overtreding van Ross Baars bestraft met een strafschop. Vanaf elf meter stuurde Denny van der Linde Reinier Smit naar de verkeerde hoek: 0-2.

Dat was de genadeklap voor Geel Wit, dat het nog wel probeerde met een halve omhaal van Ross Baars tegen de lat. Geel Wit was echter niet bij machte om te reageren op de spelwijze van Oranje Zwart. Trainer Jan Stuiver: “Wij hebben nagelaten om te scoren. Nadat zij de paal raakten werden wij angstig en gingen ook wij de lange bal hanteren. We hebben hard gewerkt, helaas zonder resultaat.”

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Ross Baars, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar; Julian de Jong (Yannick Kiewied, 67), Sander Graafsma, Christian Smid (Dylan Molenaar, 77); Bente Bonthuis, Cor de Boer, Tim Barf (Maikel Moll, 83).

Fotobijschrift: De verdediging van Geel Wit blijft verbouwereerd achter nadat Oranje Zwart op voorsprong is gekomen.

Foto en tekst (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 832

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *