Geel Wit overklast Actief en gaat naar finale nacompetitie

PATERSWOLDE – Geel Wit heeft op eenvoudige wijze de finale bereikt van de nacompetitie om een plaats in de derde klasse. Actief werd op eigen veld in Paterswolde vernederd: 0-5.

Geel Wit begon overdonderend, Actief kwam er niet aan te pas. Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Johan Kolk speelde Ross Baars aan, die begon in de middencirkel een solo die eindige in het doel van de roodwitten.

Geel Wit drukte door, met als beste poging een schot van Jordi Metz dat over ging. Pas na ruim een kwartier het eerste balcontact voor doelman Reinier Smit. Het was meteen een geweldige actie waarmee hij de gelijkmaker voorkwam.

Even later raakte Actief de paal, overigens in buitenspelpositie, daarmee was het wel gedaan met de dadendrang van de Drenten. Aan de andere kant schoot Ross Baars net over en toen Jordi Metz uit een voorzet na een half uur spelen de 0-2 binnenkopte gingen de koppies bij de ontvangende vereniging al hangen. Ze zagen al dat hun seizoen in mineur zou eindigen. Actief had de tweede periode veroverd maar moest die inleveren omdat de club na een zwakke reeks op een herkansingsplaats terecht kwam en nu was handhaving uit zicht.

Helemaal toen het ook nog 0-3 werd uit een vrije schop van Jordi Metz die via de muur in het doel caramboleerde. Even daarvoor had Tim Barf een goede kans op een doelpunt laten liggen.

Ook na de rust heerste Geel Wit. Schoten van Jordi Metz en Tim Barf gingen naast. De beste mogelijkheid was voor Bente Bonthuis die eerst tegen de keeper en in de herkansing tegen de lat schoot. Met een betere linker had hij hier meer uit kunnen halen.

Actief probeerde het nog even wat Reinier Smit tot een nuttige redding noopte. Zijn collega verhinderde een kans van Cor de Boer, maar was kansloos op de kopbal van Sander Graafsma uit een voorzet van de net ingevallen Yannick Kiewied: 0-4. In de slotminuten maakte Jordi Metz het feest voor de vertrekkende oefenmeester Jan Stuiver compleet door, weer met een kopbal, er 0-5 van te maken.

Na Ruinerwold werd nu Actief naar de vierde klasse verwezen en mogelijk wordt volgende week Oranje Zwart uit Wanneperveen aan dat rijtje toegevoegd. Het is nog niet bekend waar de beslissingswedstrijd tegen de Overijsselse club wordt gespeeld.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk (Luc Metz) Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Dylan Molenaar); Sander Graafsma, Jordi Metz, Christian Smid (Maikel Moll); Bente Bonthuis, Cor de Boer, Tim Barf (Yannick Kiewied).

Fotobijschrift: Jordi Metz (rechts) kopt de 0-2 tegen Actief binnen. In het midden (8) Tim Barf.

Foto en verslag (C): Koos Molenaar

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *