Kermis op Ameland

HOLLUM – Vrijdag 12 en zaterdag 13 september knalt de kermis door het dorp Hollum op Ameland. De organiserende vereniging Dorpsbelang Hollum heeft een programma samengesteld waar voor alle leeftijden iets te vinden is.
Om 15.30 uur op vrijdagmiddag is de kermistent op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg omgetoverd tot Smurfendorp. Alle basisschoolkinderen mogen meesmurfen.
Om 17.00 vindt het traditionele greepgooien plaats terwijl Alfons & Daniël in de tent spelen. ’s Avonds treedt de Bob East Show band op en komen Vader Abraham en Mieke zingen.
Zaterdag 13 september begint het feest om 10.00 uur met een gezellige 55+ morgen met medewerking van Pietje en Trijnie. Zij presenteren de Goed Nieuws Show.
In de middag is er om 13.30 uur aan de Bosweg een stoelendans te paard en om 15.00 uur in de tent een grandioze Playback show voor jong en oud.
In de namiddag “gaat het dak eraf,” voorspelt Dorpsbelang Hollum. De Hollumer Gromkes spelen, Toch Vrolijk komt en de Stemmingmakers maken stemming.
Beide dagen staat er een luchtkussen, ballenbad, draai- en zweefmolen, schiettent, touwtjetrektent en oliebollenkraam op het kermisterrein. Forza Musica verzorgt de oliebollen. Duivenvereniging De Welvaart en Interkerkelijk Zangkoor staan borg voor de snacks.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *