G-Ameland en de NHL

LEEUWARDEN – Leeuwarden zet de toon op gaming gebied. Dat zegt de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden over haar projecten en Ameland lift mee.
Met het ambitieuze project Serious Games Factory staat Fryslân en in het bijzonder Leeuwarden volop in de belangstelling als dé plek waar het de komende jaren allemaal gaat gebeuren op het gebied van ontwikkeling, ontwerp en productie van games. De komende weken gaan er vanuit de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) twee ambitieuze gaming projecten van start: A Perfect World en G-Ameland.

G-Ameland
Het festival G-Ameland is een educatief en toeristisch festival waar studenten uit binnen – en butenland, ontwikkelaars en uitgevers de handen ineen slaan om binnen vijf dagen met dezelfde middelen een prototype gameproduct te ontwikkelen. Het festival is mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, de gemeente Ameland en een aantal bedrijven. Het evenement vindt plaats van 15 tot en met 19 september op Ameland. Er is een prijsvraag verbonden aan de ontwikkeling van de beste game en deze wordt daadwerkelijk op de markt gebracht. Een deskundige jury van internationale gaming coryfeeën beoordeelt de resultaten. Met dit festival presenteren Fryslân en Ameland zich als een perfecte voedingsbodem voor de snelgroeiende internationale gaming markt.

Meer over de NHL en G-Ameland in De Krant van Ameland nummer 23

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *