Kerkklokken voor Vrede in Oekraïne

HOLLUM – In heel Nederland luidden aan het einde van de middag kerkklokken voor vrede in Oekraïne. De Raad van Kerken had alle kerken in het land opgeroepen om tussen 17.15 uur en 17.30 uur daaraan mee te doen. De grote kerk in Hollum was stil. Ook dat was mooi, maar het was niet volgens de oproep van de Raad van Kerken. De Clemenskerk in Nes heeft ook niet geluid. De algemene oproep van de Raad van Kerken was op 28 februari gedaan en is niet in alle geledingen doorgedrongen.

Vredesvlag

Als protest tegen het geweld en als ondersteuning van de inwoners van de  Oekraïne hangt bij de Herenwegkerk en bij de Westerlaankerk in Hollum een vredesvlag namens de protestantse kerken van Ameland.

#klokkenvoorrechtenvrede

De Raad van Kerken publiceerde haar oproep op 28 februari en kondigde een gebedsmoment aan voor vrede en recht in Oekraïne. De korte viering vond op 2 maart om 17.30 uur plaats in de Domkerk in Utrecht. In een bericht op haar website riep de Raad van Kerken alle kerken in Nederland op om voorafgaande aan deze viering de kerkklokken te luiden, als oproep tot deelname aan dit gezamenlijke gebed. De viering werd rechtstreeks uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2. De Raad hoopte op brede deling via de sociale media: #klokkenvoorvredeenrecht. 

Ameland spreekt zich uit voor vrede in Oekraïne met de actie: Heel Ameland kleur wit voor vrede.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *