Kerkbezichtigen op Ameland

Geplaatst op: 08 juni 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

NES - Ameland heeft een aantal bezienswaardige kerkgebouwen. Tijdens de Kunstmaand en met bijzondere openstellingen is daar van te genieten.
De hervormde gemeente stelt haar kerken in Hollum, Ballum en Nes deze zomer open. ook de kerkven van Federatie Doopsgezind-Gerfeormeerd Ameland en de katholieke Sint Clemenskerk heeft openstelling. 

Hollum
De hervormde kerk aan het einde van Oosterlaan in Hollum is van 1 juni tot 1 november 2019 te bezichtigen op dinsdag, woensdag en donderdag van 11:00 tot 12:00 uur.
In november is de kerk weer tentoonstellingslocatie in de Kunstmaand.

In de maanden juli en augustus zijn de Herenwegkerk en de Westerlaankerk van de Federatie Doopsgezind-Gerfeormeerd Ameland op woensdag- en donderdagmorgen geopend van 11.00 - 12.00 uur. Deze twee kerken en de Vermaning in Nes zijn tijdens de Kunstmaand te bezoeken voor tentoonstellingen.

Ballum
De hervormde kerk in Ballum aan de Camminghastraat is van 16 juli tot 19 september te bezichtigen op dinsdag en donderdag van 11:00 tot 12:00 uur. Ook deze kerk is in november weer een Kunstmaand locatie. 

Nes
De hervormde kerk aan het Kerkplein in Nes doet op alle braderiedagen de deuren open. Dat is op 10 en 24 juni en op 7 en 21 augustus. De kerk is ook te bezichtigen als de speciaal daarvoor ontworpen vlag uithangt. De hervormde kerk in Nes is open tijdens de Kunstmaand.

De Clemenskerk in Nes heeft dagelijks van 14:00 tot 17:00 uur de deuren open en deze opnieuw opgebouwde kerk heeft tijdens de Kunstmaand tentoonstellingen. Momenteel exposeren daar Henk Oosterloo en Anja Brouwer.

lees hier diverse artikelen over kerken op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?