Kat in de Kunstmaand -2-

HOLLUM – Ameland is in 2018 Eiland van Hidde Dirks Kat. Stichting Kunstmaand is een van de participanten in Stichting Hidde Dirks Kat. Dat moet een hoog Kattengehalte in deze Kunstmaand opleveren, zou je denken. PA gaat op Kattenjacht. Hieronder de tweede video over de jacht naar Kat in de Kunstmaand.

ArtBrut058

In de duinen staat een navelstreng en in het bos tipi’s. Mooie installaties, maar het is in Sier aan Zee dat we Hidde Dirks Kat ontmoeten. ArtBrut058 heeft zich met passie gestort op de commandeur en kijk eens wat daar van gekomen is. Het is een juweeltje van een expositie vol vissen, zeehonden, walvissen en Katten. Zij van ArtBrut058 hebben geschilderd, getekend, gefotografeerd, met klei gewerkt en geborduurd. Het levert een schitterende wand op en ook wat verder in de tentoonstellingsruimte van Sier aan Zee staat is de moeite waard.

Art brut

Galerie ArtBrut058 staat in Leeuwarden en is eigendom van Stichting Zorg op Maat. ArtBrut058 biedt een podium voor pure kunst, gemaakt door kunstenaars met een eigen vormtaal en thematiek. Die thematiek sluit dit jaar naadloos aan bij Ameland als Eiland van Hidde Dirks Kat. Wat ArtBrut058 voor deze Kunstmaand maakte is een plezier om naar te kijken.

ArtBrut058 ontleent zijn naam aan het begrip art brut, ook wel outsider art of special arts genoemd. Het is kunst die niet binnen een kunststroming of -richting past. De 058 van de naam slaat op Leeuwarden.

Smoel

ArtBrut058 is een verbinding met Smoel Kunstwerkplaats – werk van deze kunstenaars was bij eerdere edities van de Kunstmaand op Ameland te zien – aangegaan en ook Smoel heeft zich laten inspireren door de Amelander walvisvisvaarder Hidde Dirks Kat. De leden van Smoel zijn met hun project te vinden bij de strandovergang van Hollum. Daarover meer in het volgende filmpje Kat in de Kunstmaand -3- .

Ameland Vandaag

Wilt u geen filmpje van Ameland Vandaag meer missen, abonneer u dan meteen. Doe het nu en u ziet de première van Kat in de Kunstmaand -2-.

Delen, duimpje op en reacties zijn ook van harte welkom.

– filmpje volgt zo – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *