Karakter wint in Muiden

MUIDEN – De meiden van roeiteam “Geen zee te Hoog!” hebben afgelopen weekend in Muiden de klapper van roeiseizoen 2009 geroeid. Ze wisten met hun sloep Karakter in deze allesbeslissende wedstrijd maar liefst vier eerste prijzen in de wacht te slepen.

Hoewel de dames al verzekerd waren van twee seizoensprijzen, namelijk de 3e prijs in het Nederlands Kampioenschap en de 2e prijs in de Kromhoutwhaler Klasse, moest de strijd om de kampioenschaptitel in de Eerste Klasse nog gestreden worden. De dames moesten een eerste plaats in hun klasse behalen om de titel te bemachtigen. Geen eenvoudige opgave aangezien heel sloeproeiend Nederland aan deze race deelneemt en de concurrentie nergens groter is dan in Muiden. In totaal 154 dames- en herensloepen verschenen aan de start om zowel ’s ochtends als ’s middags vanuit Muiden naar Pampus te roeien, het eiland te ronden en weer terug te roeien naar de haven van Muiden.
De tussenstand na de eerste race leverde de meiden dan ook een 1e prijs overall op.

De tweede race was echter niet minder spannend. In een zeer constante en prachtige lange slag wisten ze sloep na sloep in te halen. De laatste kilometer van de race werd een zinderende eindsprint. Met het snot voor de ogen en de laatste restjes energie vanuit de tenen finishten de dames van “Geen zee te Hoog!” met een ruime sloeplengte voorsprong voor Nederlands Kampioen de Kaag1.

’s Avonds kon de overwinning gevierd worden: een eerste prijs overall, in de Eerste Klasse en het Kromhoutwhaler Klassement én de speedcup voor de snelst geroeide tijd. Daarnaast wist Karakter ook nog het eigen sloeprecord te verbeteren. De meiden mochten ook nog de drie seizoensbekers in ontvangst nemen, waaronder de felbegeerde kampioensbeker in de Eerste Klasse. Volgend jaar roeien de dames in de Hoofdklasse. Karakter wil een plekje in de top drie van sloeproeiend Nederland bemachtigen.

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *