Bruin: Zes keer breuk door voetbal

HOLLUM – Voetbal doet van au. Amelander en Oud-Cambuurvoetballer Jan Bruin kan er over meepraten. Bruin gaat komend seizoen voor zijn allereerste amateurvoetbalclub Amelandia spelen en vertelt hierover in ‘Amelandia Nieuws.’
De voormalige spits van Cambuur speelt voor Amelandia verrassend genoeg in de verdediging. Niet alleen kan hij vanuit die positie het veld overzien en zijn medespelers aanwijzingen toeroepen, ook is het voor hem een veiligere plek. Bruin heeft meer dan genoeg van de elleboogstoten die hij als spits moest incasseren.

De voetballer begon zijn profloopbaan met een kuitbeen- en scheenbeenbreuk. Vervolgens kreeg hij een gebroken middenvoetsbeentje te verwerken. De ellebogen die hij als aanvaller van te dichtbij kreeg te zien, leverden hem nog eens zes breuken op. Twee keer was de knal tegen zijn hoofd te hard voor zijn kaak. Twee keer moest zijn jukbeen eraan geloven. Bruins oogkas kreeg een te harde stomp waardoor er nu een plaatje in zit en hij moest een aantal zenuwbehandelingen ondergaan aan zijn voortanden. Jan Bruin vindt het wel welletjes. Hij duikt bij Amelandia de verdediging in en denkt vanuit die positie een positieve bijdrage aan het spel van zijn team te kunnen geven. Hij wenst dat de club weer echt gaat leven zodat Amelandia volgend seizoen met twee elftallen mee kan doen in de competitie.
Op Ameland is jaarlijks een Jan Bruin toernooi voor jeugdelftallen en Bruin geeft regelmatig voetbalclinics.

>>>lees hier Bruin terug op het nest 

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *