Record aantal lopers AdventureRun

NES – Nog nooit was de animo voor het avontuurlijkste loop-event van Nederland zo groot. Ruim zes weken voor aanvang heeft de organisatie van de AdventureRun de voorinschrijving gesloten. Bijna 3000 lopers komen op 12 december naar Ameland voor een dag of een weekeinde sportplezier. ”We zijn hier erg blij mee, maar vinden het tegelijk ook spijtig dat we nu mensen teleur moeten stellen”, aldus Casper van de Kamp van Stichting Sportpromotie Ameland (SPA). ”Wellicht is er in 2010 ruimte voor meer deelnemers, maar we willen nu geen ongecontroleerde groei hebben. De kwaliteit van de loop en de veiligheid van lopers moet wel gewaarborgd blijven.” Voor de kinderen is er goed nieuws: voor de KidsRun is het mogelijk om je op de dag zelf nog in te schrijven.

De Ameland AdventureRun met een halve marathon voor wedstrijdlopers en
recreanten, een 10 en 5 km run voor recreanten en een Kidsrun over 1 km vindt dit
jaar voor de 6e keer plaats. De AdventureRun wordt georganiseerd door SV Friesland en SPA. Het parcours van de diverse afstanden is grote delen onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende natuur van Ameland. Bos, duinen, strand en kwelders zijn het decor van deze avontuurlijke loop met start en finish in het centrum van Nes.

Voor de wedstrijd over 21,1 km hebben zich al diverse toppers gemeld. Bij de Dames
staat Mariska Kramer-Postma, tevens houdster van het parcoursrecord (1.19.33) aan de start en bij de heren staat de kersverse Nederlands Kampioen bij de masters op de hele marathon, Remon van Lunzen, aan de start.

 Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *