Karakter roeit goed

ZAANDAM – Afgelopen zaterdag roeide het Amelander Roeiteam Geen zee te Hoog in roeisloep Karakter een toptijd van 1.46 uur tijdens de 6e editie van de Zaanslag (ca, 17,3 km.). “We werden 2e in de Eerste Klasse, 3e in het Kromhoutwhaler-Klassement en behaalden een verdienstelijke 6e plaats in het Algemeen Klassement (Nederlands Kampioenschap). We hebben onszelf wederom overtroffen!” schrijft Suzanne Rozema van Karakter.

Het deelnemersveld was zeer sterk: er deden 72 teams mee en beste teams van Nederland verschenen aan de start. Ondanks de wind en het pittige deelnemersveld wist nieuwkomer Karakter zich zeer goed staande te houden. Diverse roeiteams vragen zich af wie de meiden van karakter zijn en waar ze zo opeens vandaan komen. Hoe kan het dat zo’n onbekende ploeg zich zomaar bovenaan in de regionen van sloeproeiend Nederland staande weet te houden. Karakter is nog maar net begonnen.

Sloeproeien over de Zaan tussen Zaandam en Wormerveer gaat door vier van de zeven oude Zaangemeenten, te weten Zaandam, Koog aan de Zaan, Zaandijk en Wormerveer. De start vindt plaats op De Zaanse Schans, ongeveer halverwege de te roeien route. Eerst gaat het in noordelijke richting naar Wormerveer. Daar roeien de sloepen via start bij de De Zaanse Schans in zuidelijke richting naar de sluis in Zaandam. Daarna keren de sloepen terug naar De Zaanse Schans.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *