Geel Wit 75 jaar

BUREN – Voetbalvereniging Geel Wit bestond op 9 mei 75 jaar en vierde dat in het weekend van 9 en 10 mei uitbundig. Op zaterdag was er een receptie in De Klok en een feest in De Boeg. Zondag begon met een gezamenlijk ontbijt, activiteiten voor de jeugd, een wedstrijd met oud-spelers en een feestelijke afsluiting in de kantine.

Tijdens de receptie in De Klok werd de enige nog levende oprichter van Geel Wit, Willem Molenaar (Willewil) benoemd tot erelid. Willewil was zelf niet aanwezig. Zijn zoon Johan nam de oorkonde en het speldje in ontvangst.

De 85-jarige Theo (de smid) Kiewiet zat wel in de zaal. Hij werd in 1955 bestuurslid en loodste Geel Wit met zijn medebestuursleden door een moeilijke tijd. Kiewiet werd benoemd tot Lid van Verdienste. Dezelfde eer viel vrijwilligers Antoon Oud, Jan Epping, Ids Heerema, Willem Kooiker, Meinte Bonthuis en George Molenaar te beurt. Ze kregen hun speldje als dank voor hun werk als trainer, bestuurslid, drukwerkverzorger en elftalbegeleider.
Het erelid en de Leden van Verdienste ontvingen het Jubileumboek uit handen van voorzitter Will Bakema. Het boek dat de 75 jarige geschiedenis van de club beschrijft is samengesteld door Koos Molenaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *