Fietsdag Ameland 2009

NES – "Fiets mee op vrijdag 22 mei, " zeggen RWS en SBB.

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer organiseren samen met de Vogelwachten en de Natuurwerkgroep ook in 2009 weer een gezamenlijke Fietsdag. Ze hebben een aantrekkelijke fietstocht uitgezet. Wie de route volgt komt langs stands van genoemde organisaties en verenigingen die graag informatie geven. Er is gelegenheid met beheerders te spreken of deel te nemen aan activiteiten. ‘Mens en Natuur’ is dit jaar het thema. Er is aandacht voor het duinbeheer en deelnemers kunnen ondermeer de rioolwaterzuivering bezoeken en boogschieten.

Fietsen is een echte eilandactiviteit en de beweging is goed voor de gezondheid. De circa 15 kilometer lange tocht is geheel op eigen tempo te fietsen en door de vele tussenstops is het voor jong en oud goed te doen. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Iedereen krijgt bij de start een routekaart. De start is tussen 10 en 12 uur bij de Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Ballumerweg 44 te Nes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *