Kampioen pleiter

LEEUWARDEN – Friese advocaat mr. Kees Huizinga wint de landelijke pleitwedstrijden

Op vrijdag 9 juli jl. vonden in de rechtbank Utrecht de jaarlijkse pleitwedstrijden plaats. Tijdens deze wedstrijden streden acht jonge advocaten uit heel Nederland onder streng toezicht van de vakkundige jury. De landelijke pleitwedstrijden vormen de finale van de eerder gehouden provinciale en regionale pleitwedstrijden. Winnaar van deze pleitwedstrijden is mr. Kees Huizinga van Trip Advocaten & Notarissen te Leeuwarden.

Ontving mr. Huizinga in de voorrondes al veel lof van de jury, ditmaal was de jury er unaniem over eens dat hij terecht de bokaal mee naar huis mocht nemen. De jury bestond uit mr. Uniken Venema (president rechtbank Utrecht), mr. Loorbach (landelijk deken en partner bij NautaDutilh), mr. Visser (de rijdende rechter), mevrouw mr. Olfers (universitair docent VU Amsterdam) en mr. Jellinghaus (universitair docent Universiteit Tilburg).

Het thema van de finale was "It's all in the game!" en betrof een casus, die draaide om een Nederlandse international die geblesseerd terugkeert bij zijn club na een oefeninterland. De club wenst de schade die zij daardoor lijdt, te verhalen op de KNVB. Mr. Kees Huizinga pleitte voor de KNVB. Zijn betoog luidde dat, wanneer de eis van de club ingewilligd zou worden, dit het einde zou betekenen van het huidige internationale voetbal, omdat voetbalbonden niet de middelen hebben om dergelijke vergoedingen te betalen. Mr. Kees Huizinga werd door deze jury geprezen om het feit dat hij hen met zijn pleidooi de consequenties van hun beslissingen liet zien. Daarnaast vond de jury dat hij hen 'meenam' in zijn betoog door een goede, duidelijke structuur, juridische diepgang en … humor.

Bron: Trip Advocaten

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *