Kampioen kustvisser komt van Ameland

ROPTAZIJL – Visvereniging De Vette Bot van Ameland ving alles behalve bot tijdens de Open Fryske Kampioenschap Kustvissen, dat op 30 augustus in Roptazijl plaatsvond.

Het was de eerste keer dat het kampioenschap gehouden werd en dat zal, gezien het enthousiasme, niet de laatste keer zijn.

Op de zeedijk probeerden 15 zeevissers zoveel mogelijk centimeters bijeen te vissen. Dit resulteerde in een totaal van 794 cm. Er werd platvis gevangen maar ook een dikke spiering, paling en puitaal.

Klaas Leffering uit Nes-Ameland is met 133 centimeters de eerste Fries kampioen Kustvissen. Hij kreeg uit handen van Rindert Procee, portefeuillehouder Zeevissen bij Sportvisserij Fryslân, het fraaie kampioensbord uitgereikt.

Op de tweede plek eindigde Ron Gatowinas uit Den Helder, een bekende naam in de zeevisserij. Zijn grootste vangst mat 98 cm.

Als derde eindigde André Kiewied, eveneens afkomstig van Ameland, met 95 cm. Alle prijswinnaars ontvingen naast de ereprijzen een zeer fraai vleespakket van slagerij Menno Hoekstra uit Hallum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *