Kamerorkest Divertimento komt naar Ameland

ASSEN – Het Noord-Drents kamerorkest Divertimento concerteert op zaterdag 18 juni in de hervomde kerk in Hollum. Het concert met werken van Mozart, Haydn, Beethoven en Schubert begint om 21.00 uur.

Het orkest staat onder leiding van Bert Lammers. Denise Doek op fluit en Erna Weurding op hobo zijn de solisten.

Het concert duurt ongeveer een uur en na afloop is er een collecte.

Divertimento is een kamerorkest dat al sinds 1971 muziekuitvoeringen verzorgt. Divertimento is Italiaans voor vermaak, plezier en dat is wat de leden hebben in het samen muziek maken. Elke dinsdagavond wordt er in Assen flink gerepeteerd om een afwisselend programma onder de knie te krijgen.

Een kamerorkest is een orkest met strijkers, hout en koperblazers en slagwerk. Het speelt muziek die speciaal voor wat kleinere orkestbezettingen is geschreven. Dat is vaak repertoire uit de tijd dat de symfonieorkesten nog niet zo groot waren als tegenwoordig. Het aantal leden van een kamerorkest kan oplopen tot wel veertig.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *