Twee bijzondere april-concerten

HOLLUM – De Cultuurcommissie Federatie Doopsgezind Gereformeerd Ameland organiseert in de maand april twee bijzondere concerten.Het eerste concert is op zondag 10 april om 14.30 in de gerestaureerde kerk De Vermaning in Nes. Deze middag treedt de zangeres José van Waveren op. Zij zingt Franse chansons. In de pauze wordt er wijn, stokbrood en franse kaas geserveerd.

Zondag 24 april is er om 14.30 uur in de Heerenwegkerk in Hollum het traditionele Koningsconcert, met organist Jaap Sake Heeringa. Hij brengt een gevarieerd programma.

Chansons

Vanaf haar vroegste jeugd zingt José van Waveren Franse chansons, maar de “coup de foudre” overkwam haar toen ze het werk van Barbara en Brel ontdekte. Het Franse chanson is daarna nooit meer uit haar leven verdwenen en na vele professionele omzwervingen en een studie Frans, besloot zij van haar passie haar beroep te maken.

Ze begon met chansons van Brel en Barbara, bouwde dit uit naar Aznavour,  Julien Clerc, Yves Duteil en anderen en ging ondertussen ook haar eigen chansons schrijven en componeren.

Dit resulteerde in de CD Fragile met enkel eigen werk en in november 2015 bracht ze haar tweede CD uit: Mélancolie met bekend en minder bekend werk van de meesters van het chanson en nieuwe eigen composities.

Rond deze CD, waarop ook een jazzcombo meespeelt, heeft ze haar nieuwste programma samengesteld. Op enkele nummers laat ze zich door het combo op de band begeleiden, maar ze kruipt ook zelf achter de piano om u op intieme wijze mee te voeren naar een wereld vol melancholie en humor. Ze schrijft poëtische teksten met een sterk persoonlijke inslag, breekbaar en onopgesmukt, van ontroerend tot uitbundig.

Hilarisch is het zelfgeschreven lied “Facebookez-moi” waarin ze het Facebookgebruik op de hak neemt: ”Facebook me ajb, want mijn virtuele leven is zoveel spannender dan mijn echte leven!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *