Kabelkrant en Persbureau verstevigen samenwerking

HOLLUM – Kabelkrant Ameland en Persbureau Ameland hebben na overleg het samenwerkingsverband verstevigd. De Kabelkrant van Ameland publiceert sinds 1 mei 2007 regelmatig nieuwsberichten van het Amelander persbureau, van volledige korte berichten zonder en met foto, tot RSS, afgebroken berichten die in z'n geheel op de website van Persbureau Ameland te lezen zijn. 

Na evaluatie is besloten tot een verstevigde samenwerking. De Kabelkrant ontkoppelt de RSS, de dienst van de afgebroken PA-berichten, en publiceert alleen nog volledige nieuwsberichten van Persbureau Ameland. Die berichten zijn kort en bondig, net zoals de berichten op Wagenborg-TV. Uitgebreid nieuws is als altijd te lezen op de website van PA zelf.

Kabelkrant

Stichting Kabelkrant Ameland brengt sinds augustus 1988 nieuws en ontspanning en geeft informatie door aan Amelanders en bezoekers van het eiland. De stichting, die werkt met vrijwilligers, beheert de teksttelevisie die via de Kabelkrant uitzendt en de Lokale Omroep Ameland die radio-uitzendingen verzorgt. De redactieruimte, vergaderruimte en studio zitten in Nes aan de Kardinaal de Jongweg, nummer 31.

Persbureau

Persbureau Ameland bestaat als zelfstandig bedrijf sinds 2004 en verzorgt het nieuws van Ameland en correspondentschappen voor diverse provinciale media. Ook landelijke media weten het persbureau te vinden. Persbureau Ameland richt zich op al het nieuws, van verdwaald kindje tot duindoorbraak, van festival tot bodemvervuiling, van zeldzame planten tot plastic op het strand, van gemeentepolitiek tot ingezonden brieven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *