Jutterslantaarns voor Samenloop voor Hoop Ameland

HOLLUM – Een gedreven en  enthousiaste club Amelanders organiseert op 7 en 8 juli 2018 een Samenloop voor Hoop Ameland, een estafettewandeltocht met als doel geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op de website van Samenloop voor Hoop kan een actiepagina aangemaakt worden voor iedereen die met een activiteit bij wil dragen aan de Samenloop. Persbureau Ameland maakte zo'n actiepagina aan.

Jutterslantaarntjes

De actie is ingegeven door twee feiten: ten eerste het goede doel, geld voor kankeronderzoek. Ten tweede een alternatief bieden voor ballonoplatingen die nog steeds bij feestelijkheden en herdenkingen plaatsvinden. Ballonoplatingen kunnen niet meer vanwege de plastic soep waar de restjes in belanden. Op het strand van Ameland zijn daar dagelijks de bewijzen van te vinden. Bekijk hier een compilatie van die strandvondsten.

Euro

Een alternatief vormen de Jutterslantaarns, gemaakt van 100% juttersgoed. Persbureau geeft voor elke 100% Jutterslantaarn een euro aan Samenloop voor Hoop Ameland die op 7 en 8 juli 2018 bij Sier aan Zee wordt gelopen. Maak ook een lantaarntje, breng hem bij O.P. Lapstraat 7 in Hollum. PA doneert een euro. Tijdens de Samenloop voor Hoop gaan alle lantaarntjes branden als een groot boeket Jutterslantaarns. 

De eerste lantaarn is gemaakt en daarmee is de eerste euro binnen. De foto's van de lantaantjes worden gepubliceerd op een speciale pagina op Waddenpost en gedeeld via social media

Meedoen?

  • Ga naar het strand en jut een stok, touw of draad en een fles of emmertje, iets waar een lichtje in kan staan.
  • Neem eventueel dingetjes mee die als versiering kunnen dienen.
  • Maak zonder lijm, spijkers en plakband een 100% Jutterslantaarn.
  • Breng hem bij O.P. Lapstraat 7 in Hollum.
  • PA verzamelt de lantaarns en bewaart ze tot 7 en 8 juli 2018. Dan gaan ze mee naar Sier aan Zee en wordt er een boeket van Jutterslantaarntjes gemaakt die in de nacht een lichtje krijgen. Voor elke 100% Jutterslantaarn doneert PA een euro.

→ lees hier over Samenloop voor Hoop Ameland met link naar de Ameland pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *