Jurjen Douwe knokt voor crossbaan

HOLLUM – Jurjen Douwe de Vries uit Hollum (13, bijna 14) lobbyt voor een crossbaan. De Vries houdt van brommers. Hij heeft er zelf vier stuks, waaronder de oude Suzuki uit 1980 van zijn vader. Het meest rijdt hij op zijn minibike.
Het liefst ziet hij dat er ergens op Ameland een terreintje voor zijn hobby beschikbaar komt. Hij en nog enkele brommerliefhebbers gingen er zelfs voor naar het gemeentehuis. De Vries maakte samen met zijn opa Jur de Vries een maquette van zijn crossbaan. Tijdens een inloopavond van de Amelander raadsfracties liepen ze er alle partijen mee af. “De meesten stonden wel achter het plan,” vertelt opa De Vries.

Jurjen Douwe ziet de corssbaan het liefst zo snel mogelijk gerealiseerd. Hij mag nu nergens anders dan op eigen terrein met het brommertje scheuren. Soms rijden ze illegaal in een gebied dat niet voor brommers toegankelijk is, maar liever crosst hij legaal op een speciaal terrein waar het met aangelegde heuvels en kuilen heerlijk crossen is.

De jonge Hollumer heeft zijn nek uitgestoken voor dit project. Het officiële verzoek om de aanleg mogelijk te maken wordt door de vader van een van zijn maten voorbereid. Pas dan wordt het in procedure genomen en komt het misschien in een raadsvergadering aan de orde. Toch heeft de brommergek al succes met zijn project. Op de BWS krijgt hij er punten voor omdat het wordt beschouwd als een onderdeel van zijn maatschappelijke stage.

Jurjen Douwe houdt niet van voetballen of andere balsporten. Aan al die sportvoorzieningen die het eiland rijk is heeft hij dus niets. “Een mens mag toch een hobby hebben,” helpt opa Jur zijn kleinzoon. “Het joekt hem!”

Op de foto van Links naar rechts: Ruben Metz, Peter Kanger, Jurjen Douwe de Vries, Glen Kienstra en Jeroen Marijs.

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *