Jouw ideale vakantie op Ameland

LEEUWARDEN – Ik zou bijna willen zeggen dat iedereen wel eens op Ameland geweest is, maar misschien moet ik daar van maken; bijna iedereen is wel eens op Ameland geweest. Zelf ben ik met het schoolkamp van de basisschool naar Ameland geweest. Ik weet het nog goed. Het was het schoolkamp van groep 7. Toen we s ’avonds in het donker met de hele klas verstoppertje gingen doen was het zo donker dat ik in een diepe kuil in de grond viel. Die kuil stond vol met water, ik was echt kletsnat. De dag erna viel ik zo voorover het wad in tijdens het wadlopen. Toch was het een geweldig schoolkamp. Ik heb trouwens geen oog dichtgedaan want ik had ontzettend last van heimwee. Altijd al gehad ook.

Het vakantiehuisje

Wanneer je op vakantie gaat dan is het eigenlijk altijd maar weer afwachten waar je terecht gaat komen. Je hebt de websiteteksten met bijbehorende foto’s bekeken of je hebt misschien verhalen gehoord van vrienden, bekenden of familie die al eens eerder op die plek zijn geweest. Toch blijft het altijd spannend, het zou in het echt toch allemaal anders kunnen zijn. Je moet er zelf geweest zijn en zelf de dingen meegemaakt hebben om echt te weten hoe het is. Op het moment dat je het huisje instapt kun je gelukkig meestal opgelucht ademhalen en snel op zoek gaan naar de mooiste kamer voordat een ander ermee vandoor gaat. Nadat alle kamers en bedden aan een uitgebreide inspectie zijn onderworpen zijn de meubels aan de beurt. Eerst natuurlijk de relaxbank, daarna de relaxstoel en daarna is het nog even uitvechten wie als eerste de sta op stoel met afstandsbediening mag testen. De rest van de vakantie is die stoel gereserveerd voor het hoofd des huizes dus nu is je kans!

Activiteiten die je op Ameland kunt doen

Als je nog nooit op Ameland geweest bent dan heb ik hieronder een aantal leuke tips voor je van dingen die je kunt gaan doen als je op Ameland op vakantie bent. Ook als je een dagje op Ameland bent dan kun je (één of meerdere van) deze activiteiten doen.

  • Wadlopen is echt een hele leuke ervaring. Neem je rubberlaarzen en een waterdicht pak mee (bijvoorbeeld je regenpak) en ga wadlopen, er zijn gidsen die je hierbij kunnen begeleiden en die je leuke weetjes over het wad kunnen vertellen. Echt een aanrader.
  • Als je aan de Waddeneilanden denkt dan denk je automatisch ook aan zeehondjes toch? Ga erop uit om zeehonden te spotten, hoeveel kun jij er vinden?
  • Wandel of fiets over het eiland en geniet van de natuur die je tegenkomt en die je overal om je heen ziet.
  • Ben jij altijd al benieuwd geweest hoe een vuurtoren er van binnen uitziet? Beklim de vuurtoren en geniet van het uitzicht.

Er zijn nog talloze andere opties, zoals naar het strand gaan, golven of naar een restaurant gaan bijvoorbeeld. Ameland heeft talloze activiteiten te bieden zowel voor de sportievelingen als de rustige en stille genieters. Ben jij benieuwd geworden naar Ameland? Kom dan binnenkort zelf eens langs.

Tekst Joep van de Haar

Ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *