Jarige Werelderfgoed Waddenzee

LEEUWARDEN – Het Koninkrijk der Nederlanden heeft negen locaties die zich tot het Werelderfgoed mogen rekenen. Een daarvan bevindt zich in Willemstad op Curaçao. De andere acht zijn te bewonderen in Nederland. Een van de jongste is de Waddenzee, die zich sinds 2009 Werelderfgoed mag noemen. Dat lustrum wordt gevierd met Waddenzee Werelderfgoedweken en met de opening van Werelderfgoed Tour: met een speciale Werelderfgoedbus reis je langs alle acht locaties.

Tour

Bij de opening van het Werelderfgoedweekend van 14 en 15 juni 2014, waarin de werelderfgoederen van Nederland extra in het zonnetje werden gezet en de jarige Waddenzee al helemaal, knipte minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker ook de strik los die om de Werelderfgoedbus zat. Het Werelderfgoedweekend 2014 werd geopend in Middenbeemster en op het marktplein van Middenbeemster lanceerde zij daarmee de UNESCO Werelderfgoed Tours. Met de Werelderfgoed Tours kunnen meerdere werelderfgoedlocaties op één dag bezocht worden. De Tours verbinden alle acht locaties in Nederland. In een dag zie je twee of drie locaties en hoor je de verhalen over het werelderfgoed.

lees hier over de Werelderfgoed Tours

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *