Jan Wibier weer onder de pannen

HOLLUM – Voormalig gemeentesecretaris Jan Wibier is weer onder de pannen. Hij is maandag aan de slag gegaan als interim-secretaris Westerwolde, laat het Dagblad van het Noorden weten. Westerwolde is de zuidoostpunt van Groningen, met onder meer de  plaatsen Bourtange en Ter Apel. Het gemeentehuis waar Wibier werkt staat in Sellingen.

Wibier was eerder topambtenaar bij de provincies Friesland en Groningen en de gemeente Groningen. In Delfzijl was hij gemeentesecretaris, de functie die hij als ZZP-er op Ameland van oktober 2014 tot midden januari 2017 vervulde. Wibier vertrok toen vroegtijdig en met onmin. Hij treedt in Westerwolde aan in een situatie die een problematische periode moet afsluiten. De vorige gemeentesecretaris Herman Zwart vertrok er omdat hij en het dagelijks gemeentebestuur onvoldoende op één lijn zaten waar het de koers van Westerwolde betrof.

Westerwolde is een nieuwe gemeente, die op 1 januari 2018 ontstond. Wibier blijft als interimmer aan tot er een nieuwe secretaris is gevonden.

Jan Wibier woont in de Burenlaan in Hollum. Na zijn vertrek als gemeentesecretaris van Ameland verhuisde hij naar het vaste land van Friesland, om niet veel later terug te verhuizen naar het eiland. De lijntjes met Ameland had hij vastgehouden. Wibier is voorzitter van Stichting HDK, inititatiefnemer van 'Eiland van' (in 2018 is Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat) en voorzitter van Stichting OPA, Ondernemers Platform Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *