Jan Verbiest krijgt lintje

Geplaatst op: 27 maart 2014 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Vertrekkend raadslid Jan Verbiest kreeg na afloop van de laatste raadsvergadering van de zittende raad een lintje opgespeld door burgemeester Albert de Hoop. Het had de majesteit behaagd hem te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege 24-jaar raadslidmaatschap. Verbiest kwam in 1990 in de raad als fractielid van Ameland’82 en stapte na 15 ½ jaar op en zat een half jaar namens Lijst Jan Verbiest in de raad. Daarna stapte hij over naar de VVD. Sindsdien vormde hij een eenmansfractie.
Verbiest was bijzonder verguld met zijn lintje. Voordat hij op Ameland kwam wonen werkte hij zeven jaar bij de marechaussee en was ondermeer betrokken bij de beveiliging van Drakensteyn, het kasteel en landgoed waar de huidige koning zijn jeugd doorbracht. Willem-Alexander was nog een peutertje toen Verbiest naast hem liep. Op het grote schilderij van Jan Kruis dat achterin de raadszaal hangt, staat hij als tienjarige met zijn fiets voor de trap van Paleis Soestdijk. Verbiest memoreert dat hij een dikke veertig jaar geleden mede op het prinsje moest letten. Hij vindt het geweldig dat “het kleine manneke van toen zijn handtekening heeft gezet onder dit document.”

PvdA raadslid Tonnie Overdiep nam ook afscheid van de raad, met een gelijk aantal dienstjaren. Overdiep kreeg geen lintje, niet dat hij het niet verdiende, maar omdat hij altijd heeft gezegd dat hij bij zijn vertrek geen lintje wil. De socialist vindt de waardering prachtig, maar de klassering van het decoratiesysteem maar niks.

>>> lees hier over het Familieportret van Jan Kruis

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Tonnie OverdiepJan VerbiestJan Verbiest met lintje

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?